Köttet är svagt

Tyvärr har det blivit en klassfråga att göra medvetna och hållbara konsumtionsval när det gäller livsmedel. Skulle gärna se mer statliga subventioner inom området. Men det var inte därför jag tänkte skriva om kött.

Lite off topic för den här bloggen i övrigt kanske, men du fattar att det här med köttindustrin och überbilligt kött inte håller i längden va? Att miljön är lite down the drain om vi fortsätter som nu? Tyvärr har det blivit en klassfråga att göra medvetna och hållbara konsumtionsval när det gäller livsmedel. Skulle gärna se mer statliga subventioner inom området. Men det var inte därför jag tänkte skriva om kött.

Intervjuad på In the kitchen.

Det är nämligen så att matbloggaren Andreas Ivarsson har gjort en liten intervju på In the kitchen kring min ambition att göra 2013 till ett lite mer vegetariskt år än vanligt. Jag säger bland annat brådmogna saker som:

”Att äta kött ibland och då med bra råvaror är bättre än att äta det hela tiden och från massproduktionen. Hellre hylla det vi faktiskt lyckas med än att straffa ut folk för att de inte är absolut vegetariska hela vägen. Jag kan sakna det perspektivet ibland. Det är lätt att det blir två ”läger” där det är antingen eller som gäller.”

2 kommentarer