”Står vi på vågen står vi inte på barrikaderna”

kroppspanikJag är stolt över min vän och podcast-kollega Julia Skott. Hon har skrivit boken Kroppspanik som kommer ut idag. Det är en mycket bra bok, för att inte säga ett brandtal, och det känns som att den kommer att bli höstens snackis.

I dagens avsnitt av Maktministeriet pratar vi om boken:

”Står vi på vågen står vi inte på barrikaderna. Julia har skrivit boken Kroppspanik – fett, lögner och sjukt onödig ångest. Boken har precis släppts och i veckans avsnitt pratar vi dels om budskapet och dels vilken betydelse nätet har som arena för normbildning, men också normbrott när det gäller kropp och hälsa. Vi analyserar även vilka makthavare som tjänar på ett ätstört samhälle och hur bilden av träning och kroppsideal gestaltas i sociala medier.” Lyssna här.