Bästa betyget för Blogg100

För fjärde året i rad rullar Blogg100-utmaningen som jag startade 2012. Den går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. I år är vi uppåt 400 deltagare, och jag tycker det här inlägget fångar väldigt bra vad hela vitsen är. ”Anya” på bloggen Plötsligt i Moskva skriver:

”Att blogga ut en text om dagen. Det är som att ta ett kliv om dagen, springa några minuter längre på löpbandet. Jag andas lättare nu när jag trycker på “publicera inlägg”. Nästan ingen ångest, knappt några tankar om ytterligare källkoll, bara en till korrläsning, omformulera det stycket, nej, förresten, radera hela texten, som rusar i mitt huvud. Jag kan skriva, jag är inte rädd. Att skriva är ett hantverk. Jag som människa varken står eller faller med en illa skriven text, tvärtom: jag växer.”

Läs resten av inlägget, eller varför inte den här intervjun jag gjorde med ”Anya” på min blogg hos Resumé.

Att något som började som en liten utmaning för mig själv, förvisso presenterad öppet på min blogg, har växt till något som på riktigt får människor att utvecklas och hitta glädjen i skrivandet (eller skapandet av andra sorters innehåll). Det känns fint, och väldigt mycket större än Twitter beefs, Mediestockholm eller geggigt branschtugg.