Bloggkrönika 2 och tack för 2005

Det var i år allt hände. I alla fall om vi ska tro mainstream-media, och det ska vi väl? Bloggexplosionen talar sitt tydliga språk. Människor vill läsa och bli lästa. Samtidigt som vi vill läsa vad de etablerade medierna skriver, vill vi också få parallella reflektioner i en aldrig sinande ström. Bloggportalerna som gör det möjligt att hitta kajplatserna i floden blir allt fler och allt mer nischade. Bloggforum 3 invaderades av modebloggare som skapade en surrealistisk glamour-inramning till en tidigare entusiastnördig värld. Ett säkert tecken på brett genomslag och ett bra tillskott till

Fredrik_lyssnar_1Det var i år allt hände. I alla fall om vi ska tro mainstream-media, och det ska vi väl? Bloggexplosionen talar sitt tydliga språk. Människor vill läsa och bli lästa. Samtidigt som vi vill läsa vad de etablerade medierna skriver, vill vi också få parallella reflektioner i en aldrig sinande ström. Bloggportalerna som gör det möjligt att hitta kajplatserna i floden blir allt fler och allt mer nischade. Bloggforum 3 invaderades av modebloggare som skapade en surrealistisk glamour-inramning till en tidigare entusiastnördig värld. Ett säkert tecken på brett genomslag och ett bra tillskott till blogosfären.

Personligen var 2005 året då jag blandade upp mina bloggprenumerationer med fler "privatbloggar" från att tidigare mest intresserat mig för bransch- eller ämnesrelaterade bloggar. Det personliga blev ett komplement till det professionella. Båda behövdes. Det kändes viktigt att lyssna till de betraktelser från omvärlden som varje dag publicerades av individer med tankar, känslor och något att säga. Av mina 120 Bloglinesflöden finns några som sticker ut. Här är dom:

Bisonblog tackar

Hang on in there
Media Culpa
Researcher
Durnikblog
Mymarkup
Henrik Torstensson

Blind Höna
Uppkopplat

Vassa eggen
Wackås Webb
Let´s change peoples minds!

Starkt, känsligt, tänkvärt och bångstyrigt
A place for robots
Akut Åsikt
Jag vill ju bara hångla!
Sigges blogg
Isobels text och verkstad
Bitter och cynisk

En textmissbrukares bekännelser
Lejonblog

Skilda åsikter
Jan Kallberg
Synvinkel
Emmas afeministiska hörna

Frihet, fildelning och feminism
louisep.com | frihetspropaganda | digital prozaq

Mine
tryckfrihet
Stockholm Spectator

Märklig inspiration
PostSecret
FoundMagazine
Advertising/Design Goodness

Plus många fler. Även tack till dig som tar dig tid att kommentera mina inlägg. Det skapar mening. Gott nytt bloggår! Vi ses på andra sidan.

4 kommentarer

Gott Nytt År!
Längesedan jag var inne på din blog då jag varit bortrest. Mkt att ta igen märker jag. Otroligt bra skrivit om internet vs verklighet .