The Houston Chronicle har den bästa tidningsbloggen i USA

Blue Plate Special, med Jay Rosen i spetsen, undersöker vilka som är de bästa amerikanska dagstidningsbloggarna. Med i undersökningen är de hundra största tidningarna. Det här var första gången jag hört talas om Jay Rosen, men jag tror definitivt jag måste kolla upp mer om honom efter att ha läst hans bio på NYU:s sajt. ”Since 1990, Professor Rosen has been a leading figure in the

Blue Plate Special, med Jay Rosen i spetsen, undersöker vilka som är de bästa amerikanska dagstidningsbloggarna. Med i undersökningen är de hundra största tidningarna.

"Fifteen undergraduates in journalism, two grad students, and one professor set out to determine –by our lights– the top blogging newspapers in the U.S. among major dailies. We found six standouts, two honorable mentions and some wacky blogs. Number One in our eyes: the Houston Chronicle. By a mile."

Här är topp sex:
1 Houston Chronicle
2 Washington Post
3 USA Today
4 St. Petersburg Times
5 Atlanta Journal-Constitution
6 San Antonio Express-News

Uppsnappat hos Erik på MyMarkup som bland annat skriver:

"Journalistikprofessorn vid New York University, Jay Rosen lanserar Blue Plate Special, som verkar bli obligatorisk läsning för den som vill veta mer om hur tidningar kan använda sig av bloggmediet."

Det här var första gången jag hört talas om Jay Rosen, men jag tror definitivt jag måste kolla upp mer om honom efter att ha läst hans bio på NYU:s sajt.

"Since 1990, Professor Rosen has been a leading figure in the reform movement known as "public journalism," which calls on the press to take a more active role in strengthening citizenship, improving political debate and reviving public life."

2 kommentarer