Bloggplock skapar svenska ”blog carnivals”

Idag lanseras Bloggplock – återkommande omvärldsspaningar och sammanfattningar av vad den svenska bloggsfären skriver om specifika ämnen. Bakom Bloggplock står några etablerade bloggare; Bengt O, Erik, Håkan, Jelena, Jonas, Jorun och Thorvald.

"Bloggplock är ett försök att skapa en svensk motsvarighet till de blog carnivals som slagit igenom i den engelskspråkiga bloggosfären. Idén är enkel: Med jämna mellanrum publicerar vi på bloggplock.se en översikt över de bästa eller mest spännande eller kanske mest provokativa inläggen från den svenska bloggosfären om ett förvalt ämne. Med länkar naturligtvis. Men bloggplock skall bli något mer än en länksamling: ett försök att sammanfatta hur diskussionen om det givna ämnet gått bland bloggarna. Ett blygsamt men tappert försök att visa var bloggosfären står i aktuella frågor, hur meningar och åsikter brutit sig, var det finns konsens, vilka fakta som redovisats eller var faktisk information fattas."

Ett mycket spännande projekt som jag hoppas faller väl ut. Det första ämnesområdet är "Yttrandefrihet och respekt" som tar sitt avstamp från Muhammed-karikatyrerna men med ett bredare perspektiv.

"Finns det inlägg om vad man kan och bör säga på en blogg? Eller om lagstiftningen på området? Har någon diskuterat om bloggare har större eller mindre frihet än MSM eller om man måste visa respekt för vissa saker men inte för andra? Skicka in dina nomineringar (alltså huvudsakligen i form av permalänkar) till info@bloggplock.se, före den 5 April 2006."

2 kommentarer

Hmm? Nu fattar jag inget, jag fick ju ett mail med en fråga om detta. Var det felsänt? För du har inte nämnt att jag är med och ger hopplock?

Jag vet faktiskt inte vad du menar. De namn jag listade i inlägget var dom som låg på Bloggplock.se kategoriserade som ”plockare” igår kväll. Dessa är idag:
Aniara
Bengt O.
Erik
Håkan
Jelena
Jonas
Jorun
Thorvald
Aniara är ny sen igår.