Världens hemligaste tingsnotarie

Det är inte alltid lätt att förklara fenomenet bloggar och blogosfären med de jurister jag träffar, men nämner man Tingsnotarien så sprider sig ett igenkännande leende på läpparna hos den jag talar med. Tingsnotarien är antagligen Sveriges mest lästa blogg bland juridikstudenter och yrkesverksamma jurister. Alla som någon gång gjort eller vill göra tingstjänstgöring följer intresserat med i författarens till stora delar autentiska skildringar av ett liv som notarie på "Obygdens tingsrätt". Vad som är verklighet och vad som är fiktion är inte helt solklart. Nu ska bloggen bli blok (bloggbok), berättar Sydsvenskan (tips från BetaAlfa).

"Om så hälften av bloggen är sann är rättssäkerheten i fara. På Obygdens tingsrätt är ingen kompetent. Domare dömer straff som inte står i lagen, sekreterarna gör ingenting förutom att klaga på det senaste fredagsfikat och tingsnotarierna vässar blyertspennor – exakt åtta stycken till varje förhandling. Timmar går åt till att lotta ut bananerna i fruktkorgen enligt ett komplicerat schema och särskilda styrgrupper beslutar om det ska vara rak högermarginal i Word-dokumenten." Läs hela intervjun med världen hemligaste tingsnotarie.

Andra bloggar om: , , ,