Yttrandefrihet och respekt är temat i det första bloggplocket

Nu har historiens första bloggplock publicerats. Temat är Yttrandefrihet och respekt och de citerade bloggarna kan vara minst lika intressanta att utforska som Agent25:s lista över Bästa bloggare 2006. Läs mer om bakgrunden till blockplock och försöket att skapa svenska "blog carnivals" i mitt tidigare inlägg.

Bloggar som omnämns i det första mycket läsvärda bloggplocket:
Bisonblog (ang. mitt inlägg om Arla Foods vädjan i arabiska tidningar.)
Blind Höna
Copyriot
Dexion Debatt
Dick Erixon
Ersättliga reflektioner
Fotolasse
Frihetspropaganda
Förvetet
Ge oss ett val
Hakke
Infontology
Ingermarsblogg
Johan Norberg
Kulturbloggen
Leiph Berggren
Med fingrarna i ekorrhjulet
Mr.Brown
NEO:s blogg
Ninja Economist
Notiser från en ö
När jag ändå har ordet
Ordet
Political Junkie
PromeMorian
Röda Raketer
Sigge Eklund
Som om livet är enkelt
Spookhead
Suburbia
Trettinånting

3 kommentarer

Det är intressant att se hur det har skapats ett a-lag och ett b-lag i bloggosfären. För ett, 1,5 år sedan var alla med i a-laget. Nu kan man utan tvekan se att det finns en bloggelit och b-bloggar.
Eller hur?

Ja, det är ganska tydligt. Men jag skulle vilja säga att det även finns c- och kanske d-nivåer också. Alla dessa listor är dessutom väldigt navelskådande och säger kanske inte så mycket för den som inte följer med i bloggsfären, och det är ytterligare en förändring värd att notera; det finns de som metabloggar, pingar och använder trackbacks och sen finns det de som bara bloggar. 🙂

Bloggplock

Bengt O har startat en svensk blogcarnival (nej, jag är inte med): Bloggplock » Yttrandefrihet och respekt – ett första bloggplock. Spännande att se hur det hela kan utveckla sig. (via Suburbia och bisonblog)