Pensionsbloggen ser dagens ljus

Idag ser Pensionsbloggen från AMF Pension dagens ljus. Ansvariga skribenter är Anna Allerstrand, Annelie Götbring och Mathias Erenius. Trygghetsekonomen Anna Allerstrand berättar:

"När jag möter spararna säger de ofta att det är krångligt med pensioner. Det kan jag hålla med om. Men lär man sig grunden så förvånas man själv över hur tillgängligt det hela blir. Här på Pensionsbloggen kommer du att kunna följa mig i mitt arbete. Ibland kan det hända att kollegor till mig dyker upp med intressanta inlägg." Pensionsbloggen >>

AMF Pension är ännu ett företag som försöker sig på företagsbloggen som kommunikationsformat. Det är vågat att publicera bloggen externt efter bara ett inlägg då det ofta kan vara säkrare att först fylla på med innehåll under en tid och "känna in formatet" som Ernst Kirchsteiger skulle sagt.

Pensionsbloggen publiceras med hjälp av verktyget TypePad från SixApart. Det är ett webbaserat verktyg och AMF Pension väljer alltså att inte drifta bloggen på egna servrar. Jag tror det är ett bra alternativ då man vill komma igång snabbt och undvika att rent IT-tekniska interna frågor bromsar upp processen. Nackdelen är minskad kontroll över driften och i pensionsbloggens fall ett domännamn som ligger utanför det egna (det går dock att mappa upp sin egen domän i TypePad om man vill).

Andra bloggar om: , ,