Svek

– Du vet, det ryktas att hon blev våldtagen i somras. Hon är lite skum.

Min barndomsvän talade om den varma person jag pratat med i soffan på festen. Nu stod vi i köket och bara hon var kvar i andra rummet. Med en mening visade han varför barndomsvänner sällan blir vuxna vänner. Det strukturella föraktet mot en våldtagen kvinna var svårt att svälja ner, hur många Cosmos jag än fick. Han svek mig den kvällen. Efter det sågs vi allt mer sällan.

1 kommentar

det där är en klockren mening.
pratade med en vän om filmen ”den man älskar” igår handlar om hannes & lena som har levt i en relation där han har misshandlat henne grovt. jag tycker att filmen lyfter fram på ett bra sätt att det inte bara handlar om att hannes slår lena utan att det handlar om en attityd i samhället som tillåter misshandel.
då svarar min vän: ja, för kanske beter lena sig på ett sätt som lockar fram våldet hos också andra män..
magplask.