Det finns de som pluggar till sånt som leder till jobb

"- Varför tror du andra läser media? Det är ju för att det inte finns några jobb."
Martin Borgs är på upptäcksfärd i det svenska skolsystemet och försöker bland annat rädda en blivande rörmokare från att komma ut på en lysande arbetsmarknad.
Se klippet nedan eller direkt på youtube.

Martin Borgs blogg
med fler reportage.
[tipstack: BetaAlfa]

Ping. Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer

Det är ju en intressant diskussion, men han blandar lite äpplen och päron tycker jag.
Kanske inte är helt objektiv, men jag tycker att det är lite fel att ta media som exempel i samma mening som genus… Mediautbildningarna (både gymnasie och högskola, som det för övrigt också blandades friskt av i inslaget) har ett praktiskt mål även om det är hård konkurans på marknaden.
Diskussionen i inslaget borde istället handla om vad man kan ha för förväntingar efter studierna och vilket ansvar samhället ska ha över vad som händer efter en avklarad utbildning.

Jag tyckte det var oerhört kul att se. Men jag har invändningar.
Vems fel är det egentligen i slutändan?
Visst är vi många som pluggar media. Jag har själv läst TV ett år och projektledning för Media och IT i tre år. Är arbetslös.
Sökt fett med jobb. Haft två hyfsade jobb. Är dock arbetslös nu. Men jag har även haft andra jobb som inte är mediarelaterade tidigare plus att jag gjort utlandstjänst.
Man kan gnälla på oss som har drömmar. Men en del av oss kommer nog få vår revansch. Vi har tekniken med oss. SVTs bunker och de andra produktionsbolagens envälde är snart ett minne blott. Man kan jämföra med musikbranschen.

haha bra reportage… jag pluggar själv till rörmokare och jag läste i en tidning att det är 1/3 av sveriges bofolkning som försörjer hela landet !!! det blir nog lite svarta pengar lite då och då
btw… stockholms praktiska gymnasium ska det va inte refis