Smart om Web 2.0

Många är trötta på tjatet om Web 2.0 och menar att det är ett nytt namn för gammal teknik. Peter Lindberg från Fleecelabs inleder lab:kloud9-serien av intervjuer och definierar i ett av sina svar vad han tycker att Web 2.0 går ut på. En smart formulering som fick min uppmärksamhet på grund av att den lyfter fram kärnan i vad det hela handlar om:

"In many regards, Web 2.0 is the adoption of the blog model by non-blog websites. Decentralization, loose coupling, syndication, integration, openness, bottom-up, releasing early and often, and so on."
Hela intervjun.

Jag har fått samma frågor som Peter Lindberg fick av lab:kloud9 men du får hålla dig till tåls ett tag till innan intervjun publiceras.

Ping. Andra om: , , , ,

2 kommentarer

Är så _sjukt_ trött på Web 2.0 som uttryck, och alla efterkonstruerade 2.0-definitioner. Pampers 2.0, nu med CyberDry och iPoo.
Det är en intressant tid, men jag väntar fortfarande på att mobila lösningar ska bli bättre (de är rätt sömniga fortfarande). Där man kan synka all data över alla kanaler man använder (webb, mobiltelefon, PDA, mediaspelare), allt finns överallt. Och när kommer flatrate för 3G-datatrafik till billig penning, det är ett måste för att man ska kunna göra nåt kul alls om man inte är börs-VD eller äter snabbmakaroner året runt.

Intressant att du skriver det för i ett av min svar till intervjun efterlyste jag just bättre lösningar för att kunna få med sig ”key information” till olika plattformar och på olika sätt. Ofta pendlar man ju mellan minst två datorer, en mobiltelefon och kanske ytterligare en uppkopplad pryl. Om man är på resande fot eller på tillfälligt besök nånstans så tillkommer ju ytterligare maskiner som man vill kunna komma åt sina nyckeltjänster ifrån.