Hur många Youtube-kopior finns det plats för?

Johans blogg-blogg läser jag om Passagens nya videosajt (naturligtvis i betaversion) kallad Flimmr.se. Hur många Youtubeinspirerade tjänster finns det plats för? FejmTV och Bubblare är bara några i raden av surfare på Youtube-vågen (febersajterna en annan). Självklart vill många vara med och dela på uppmärksamheten när man redan sett att det fungerar på annat håll. Men precis som med gratistidningarna så kommer uthållighet, innehåll och form tillsammans med en schysst affärsmodell avgöra vilka som överlever. Och innehållet, det står vi för.

Flimmrbeta_2


Ping
. Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer

Peter: Det är inte helt sant. Det finns ju klipp även från bubblare.se och vår systersajt klipps.no =)
Sedan är det så att YouTube och Google Video kostar på mer bandbredd och därigenom har bättre bildkvalitet än t.ex. bubblare.se. Givet samma klipp på Bubblare och YouTube där den senare har betydligt bättre kvalitet är inte valet så svårt.
Självklart är planerna större än att bara vara en blogg som återpostar YouTube-klipp (även om det inte är något dåligt i det om man har bra grepp om sin publik, gör bra urval, skriver bra texter, har tydlig navigering, har en utformning som inte är överöst med annonser, … osv.) men något ska vi ha kvar att göra efter jul också.

Problemet är inte hur många det får plats – problemet är hur många som överlever. Och jag är ganska säker på att det knappast finns plats för fler än en svensk variant när det gäller att kunna kapitalisera den. Sen finns säkert andra som kommer att finnas kvar men det är fortfarande så att antingen är man först eller så är man bäst. Och det är bara två som får plats i en boxningsring.