Embryo

Snön lyste skarpt och hårt den där morgonen, lika hårt som de starka strålkastarna i taket på gymnastiksalen. De som ovetande belyste helvetet på golvet vecka efter vecka, året runt. Det hade varit en lugn period. Det fanns en bitterljuv aura över lugna perioder. De efterföljdes alltid av något värre, helst något ännu grymmare än senaste gången. Jag såg att det skulle hända långt innan någon av er såg det. Redan vid grindarna till skolgården slog känslan emot oss med våldsam kraft. Kroppsspråket, blickarna och de lågmälda viskningarna skrek med oönskad tydlighet. Den här dagen skulle förändra allt.

1 kommentar

okcså man kan kännra rikctigt på rikctigt hur det lukctrar
hur det lukctrar korridor i korridoren
hur det lukctrar stuveningng från matsalen
hur det lukctrar linoleum från bänkcen
hur det lukctrar tramporgjelmusikc från tramporgjeln: den blomstrertid nu kommrer den blomstrertid nu kommrer det säjer jag nu yo