Sigge skötte sig bra i SVT:s Argument

Ikväll gästades SVT-programmet Argument av bloggprofilen Sigge Eklund. Jag tycker han skötte sig bra och var väldigt noga med att påpeka styrkorna i den kollektiva bloggosfären och att bloggar kan, men inte måste, vara dagböcker på nätet. Han förtydligade även att det finns lika många inriktningar på en blogg som det finns bloggare och att det revolutionerande inte är bloggarna i sig utan människors möjlighet att publicera sig på ett enkelt och smidigt sätt. Något man pratade om redan när internet kom men som först nu är verklighet. En annan intressant vinkel var jämförelsen mellan romaner och bloggar. Enligt Sigge tas inte bloggar på allvar av till exempel kulturjournalister, även fast innehållet kan vara av minst lika litterärt och kulturellt intresse som skönlitteratur.

Efter programmet chattade Sigge med tittarna. Där visades bland annat nedanstående fråga och svar:

"Vad tycker du om att aftonbladet var sena med en ”twingly”tjänst? Nicke

Sigge Eklund: Det tycker jag är okej eftersom Aftonbladet kommer med en sån tjänst om några dar!

Relaterat: Arguments egen blogg

Ping. Andra bloggar om: , , ,