Effort

Du som är här träffar mig oftare än de flesta. I mitt medierade liv är onlinemänniskorna vinnarna. Tyvärr. Jaiku, msn, twitter, gmail, flickr, playser, xing, myspace, youtube, trig, bold och tjugo platser till är där du möter mig. Till och med mina grannar finns bekvämt samlade i ett forum.

Men alla är inte där. En del väljer oftare den fysiska världen än skärmtillvaron. Det är säkert sunt och riktigt på alla sätt. Men jag är här. Och jag tycker om att vara här. Också. För jag trivs verkligen där ute. Men som sagt, även här.

Samma sak gäller tangenterna. Jag har märkt att det haltar när jag försöker kommunicera med någon som inte är lika brydd om det skrivna ordet som jag. Det kan inte hjälpas. Jag står för min inskränkta attityd. Ord är viktigt. Formuleringar är allt.

Du behöver inte vara bra. Men jag vill att du anstränger dig. Det är där nyckeln ligger. Det handlar inte om språklig nivå, svåra ord eller avancerad meningsbyggnad. Det handlar om att vilja berätta. Och att vilja kommunicera med slagkraftighet, om det så handlar om ett sms på två rader eller en artikel på åtta sidor. Kvalitén på resultatet är ointressant. Jag vill att vi strävar. Du och jag.   

9 kommentarer

Min programansvariga har tutat i mig fel citat! Han brukade alltid säga ”Media is the message. Rrrrrätt schysst asså”.
I vilket fall, karln hade en poäng. McLuhan, alltså.
Någon som inte träffade rätt var ju Bosse Ringholm (rätta mig om jag har fel :P). ”Internet är bara en modefluga”. 10 år senare är vi moderna människor av 2000-talet. Vi äter framför MSN, vi tar med mobiltelefonen på muggen.
Det jag alltid har funderat över är om internet har gjort oss snabbare eller latare?

>Axel
Det var Ines Uusman, då IT-minister tror jag, som skulle ha sagt de bevingade orden, men många menar att det är en efterhandskonstruktion.
>Mattias
Oj. Jag somnade efter två meningar. Som sagt. Ord är viktiga och utan slagkraftiga formuleringar har jag svårt att förstå. Men vi ses ikväll och då kan du berätta själv. Mycket bättre!
>Blingbling
Att vi aldrig lär oss.
>Bitter
Kajen ligger fast.

Jag minns så väl när jag tänkte ”Kan han inte sluta mejla massa långa texter som jag aldrig hinner läsa…” och när jag tänkte ”Jobbar människan aldrig, hur har han tid att surfa så jäkla mycket”.
Jag minns även när jag skrev ”Alltså Fredrik, jag har jobb att sköta, jag hinner verkligen inte läsa alla prylar du mejlar eller kolla in alla sidor” och när jag skrev ”Blog??? Vad är det för något??? En personlig hemsida där du skriver dagbok, eller??? Vem tror du har tid. lust och ork att läsa vad någon annan gör och inte gör, man har väl bättre saker för sig”.
Så många gånger som jag sedan dess funderat över dessa tankar och ord. Så många gånger som jag sedan dess beundrat dig för din målmedvetenhet. Det är nog lika många gånger som jag nu varje vecka kastar mig in på kajen och hänförd läser dina ord.
Jag är fast.