Synen på bloggarna förändras

I en kommentar till P1-programmet Medierna från den 2 juni skriver Mattias Östmar om en maktförskjutning när det gäller bloggarnas roll och hur de professionella kommunikatörerna ser på dem. Först såg man på bloggar som dagböcker på nätet, dvs ganska oviktiga i förhållande till vanliga medier. Sedan fick bloggarna mediestatus med samma logik som traditionella mediakanaler, för att slutligen ses som sociala medier.

Så här beskriver Östmar den tredje fasen ur kommunikatörernas perspektiv:

"Bloggar är sociala medier. Därför bör vi ha relationer i bloggosfären
och själva delta i samtalet för att kunna bemöta felaktigheter eller
bidra med vår kunskap/information i kontinuerliga samtal.  De
viktigaste är de personer som är engagerade i "våra frågor"."
Hela inlägget.

Ping. Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer

Jag gissar att de tröga korkskallarna som inte förstår kraften av kollektiv intelligens kanske kan inse det när MIT kommer med sina forskningsresultat. http://cci.mit.edu/ men jag gissar att vissa kommer bestämt hävda att det vore bättre med en kunskapselit…

En tidslinje och mer kritik av Metrobloggen

Först en liten disclaimer: varför skriver jag så mycket om Metrobloggen?
Är jag avundsjuk? Är jag dum i huvudet?
På första frågan kan jag bara svara: nej. För jag har medvetet valt bort att tjäna pengar på mina bloggar. På andra frågan s…