”Talent generated content is the future”

Användargenererat innehåll är på väg ut. Ingen orkar ta del av all skit som publiceras. I framtiden är det talangerna vi vill åt och vi vill att någon (gärna musikbolagen) filtrerar utbudet åt oss. De nygamla orden skanderade Alexander Bard ut i den första paneldebatten på konferensen SIME (Scandinavian Interactive Media Event) som startade idag. Och det fanns en del tunga namn på plats både på scen och i publiken. Jag var kvar på Chinateatern fram till lunch och följde sedan konferensen via Jaiku backchannel, flickr-flöden och webb-tv.

Det finns många som sammanfattat första dagen. Kolla här och här. Mitt bidrag får bli min medverkan i den specialinsatta What’s Next-podcasten från konferensen. Tomas Wennström intervjuade mig och Joakim Jardenberg om intrycken efter första dagen. Lyssna här.

I vimlet träffade jag bland annat Sorosh Tavakoli (Videoplaza), Alfred Ruth (DI), Eric Wahlforss (Soundcloud), Alexander Ljung (Soundcloud), Joakim Jardenberg (Mindpark), Ulrika Halvarsson (Internetworld), Miriam Olsson (Internetworld), Marcus Jerräng (Computer Sweden), Pelle Sten (SvD), Martin Källström (Primelabs), Stina Honkamaa (Carat), Peter Cederholm (Carat), Hans Erik Melin (MyBlock), Joakim Hilj (Mobispine) och Beata Wickbom (SIME).

Självklart tog jag med kameran. Här kommer några bilder från dag 1 på SIME 2007 (fler bilder här).

Morten Lund (Lund Kenner)

Morten Lund (Lund Kenner)

Niklas Zennström (Skype/Joost) with Ola Ahlvarsson (Result/SIME)

Niklas Zennström (Skype/Joost) och Ola Ahlvarsson (Result/SIME)

Soundcloud crew on stage, composing SIME theme together with the users

Soundcloud-användarna LeChoix på scenen. De skapade SIME Theme song live på scenen under dagen.

Esther Dyson, Alexander Bard, Johan Staël von Holstein, Morten Lund och Ola Ahlvarsson

Esther Dyson, Alexander Bard, Johan Staël von Holstein, Morten Lund och Ola Ahlvarsson.

3 kommentarer