Återvändsgränd

Alla är så smarta. Och duktiga. Jag läser helt fantastiska texter skrivna av de skarpaste skribenterna och jag känner att jag aldrig kan komma dit. Det spelar ingen roll om det är rak journalistik, krönikor, blogginlägg, noveller, romaner eller lyrik. Jag vill känna att det finns en chans att tävla med de stora. Att hoppet inte är ute. Men jag tror inte det går. Inte inom något område.

Jag vill själv stå för originalitet. Jag ljög när jag skrev att jag ville vara vägkartan som tar dig till de bästa platserna. Jag vill inte alls att du ska lämna mig. Jag vill att mina ord ska vara din bästa plats. Du ska inte behöva någon karta. Men som sagt, jag vet inte om det går längre. Någonstans hade jag en naiv tro på att det gick. Att en helt vanlig person kunde bli en ovanlig person. Men jag har det inte i mig. Det är i alla fall den analys jag gör när jag tittar mig omkring och mäter konkurrensen.

2008. Dags att gå vidare. Bättre än någonsin. Lika bra som många andra.

5 kommentarer

Det ligger väl i vår mänskliga natur att tävla, jämföra sej och bedöma sin plats i hierarkin vad det än gäller. Prestationsångest blockerar skaparglädje tror jag tyvärr, odlar kramp i stället för inspiration. Du skriver ju jättebra, intressant, men framför allt verkar du ha ett behov av att göra det,och om du gör det för din egen skull kan du inte misslyckas eller underprestera. Vi är ju här, vi läser ju- nåt måste du uppenbarligen göra rätt! :=) Gott nytt år!

Man ska inte titta så mycket på andra. Det är då man förlorar det.
Och jag svär att du har det i dig. Du har betydligt mer än dom där andra (ja, för jag har faktiskt sneglat lite). Och det är alltid hit jag återvänder. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Det är medvetenheten, ärligheten och sårbarheten. De saknar alla de där andra. Dina konkurrenter.
Förresten, är det någon som är smart så är det du 🙂

Ok, jag bugar och bockar allra ödmjukast för fina kommentarer. Jag insåg försent att inlägget faktiskt är en enda stor håv efter uppmuntran och bekräftelse (som så många andra inlägg) och det var kanske inte meningen från början. Men när nätet väl har hamnat i vattnet måste man ju få upp det på något sätt. Tack för hjälpen.