Gå i RSS-skola med Bisonfredrik

Rss_spegel
När jag träffar människor utanför den närmaste webb-bubblan så är det förvånansvärt många som inte förstått fördelarna med att använda RSS-läsare. Jag tror att tidningen Macworld tänkte likadant när de bad mig göra en guideartikel för alla de som inte kommit igång med tekniken ännu. Personligen skulle jag inte klara mig en dag på nätet utan mina RSS-flöden. Förutom att jag kan hålla koll på långt fler sajter och bloggar än jag kunnat utan tekniken så använder jag också min läsare till att bevaka olika sökord och sökresultat. Till exempel ser jag direkt om någon kommenterat mina bilder på flickr eller skrivit om bisonblog någonstans på nätet. Det går busenkelt att lägga upp bevakningar på olika sökord via Technorati eller Knuff också. RSS kan  förstås även användas till att göra länk- och innehållslistor som speglar information från andra sajter.

Läs RSS-skolan: Revolutionera ditt surfande med RSS hos Macworld.

6 kommentarer

precis! och vi var lika förvånade som du när vi märkte att många av våra vänner inte använde RSS-läsare och framförallt tjejkompisar – så vi utvecklade bloggkoll tillsammans med några bloggintresserade vänner. Vi tror att vi har lyckats få fram en enkel och snygg rss-läsare nu, som förhoppningsvis får fler personer börjar använda sig av tekniken.
Tack för ett bra inlägg!

Kan nämnas att NetNewsWire är gratis fr.o.m. 9 Januari i år.
Greg Reinacker skrev om det på sin blogg[*]. Frågan är bara om insamlingen av ”attention data” är avstängd efter installation eller om den måste stängas av (vilket ska gå enligt en kommentar från Reinacker själv). Visserligen knaprar ju Google Reader säkert betydligt mer användardata ända sen dag 1, men det är ändå värt att notera för NNW.
* http://www.rassoc.com/gregr/weblog/2008/01/09/newsgators-rss-clients-are-now-free/