Ekonomijournalister, bloggare och lite andra funderingar

I fredags träffade jag Karolina Windell från Uppsala Universitet. Hon och hennes kollega forskar om ekonomijournalisters relation till bloggar. Hon har även träffat Hans Kullin, Henrik Torstensson, Olle Lidbom, BetaAlfa med flera. Kort sagt ett helt gäng "mediabloggare". Ska bli intressant att läsa vad resultatet av studien blir. Det senaste året tror jag att jag blivit intervjuad säkert fem gånger av just forskare eller högskolestudenter som alla vill studera bloggfenomenet. Ett hett ämne bland medieforskarna kan man tänka.

Något vi diskuterade under intervjun är min individuella inställning till bloggandet och vad det för med sig. Många tankar sattes igång och jag kände speciellt att identitetsskapande och rollbyggande var två fenomen som fastnade. Vad är syftet med mina bloggar och vem är jag för läsaren? Precis som Mattias blandar jag privat och offentligt och följer konsekvenserna med stort intresse. Det är fortfarande jag som styr bilden av mig själv som bloggförfattare, ända tills publiceringen sker av någon annan i andra kanaler. Utanför mina egna bloggar.