Live från Stanford: ”Innovation is about disruptive changes”

Man måste inte åka till Silicon Valley för att lyckas med sitt startupföretag. Det var budskapet när Steve Jurvetson inledningstalade på The fifth conference on innovation journalism på Stanford University idag. Steve Jurvetson är riskkapitalist med många investeringar bakom sig. Han var till exempel med och finansierade Hotmail som blev uppköpt av Microsoft 1997.

Under sin föreläsning talade han om ”disruptive innovation” – en grundförutsättning för alla startupföretag. Dessa ”störningar” kan bestå av strukturella förändringar på marknaden i form av nya kanaler (t.ex. internet).
Det nästa stora området för innovationsföretag tror Steve Jurvetson är syntetisk biologi.

Steve har en egen blogg och har även talat på TED.

Bild2827

(Jag kommer att liveblogga från konferensen så ofta jag hinner)