”The best thing about California is our weed”

Charlie_murphy
Kom precis hem efter en bra kväll på stan. Jag kollade upp Cobb’s Comedy Club och det visade sig att kvällens akt var Eddie Murphys brorsa Charlie Murphy (känd från Chapelle Show). Sagt och gjort. In i en taxi och tio minuter senare stod jag i biljettluckan och fixade en plåt. 30 dollar och värt varenda nickel. Förutom Charlie fick jag se den lokala förmågan Carla Clay (tror jag att hon hette) samt Charlies opening act Paul (minns inte efternamnet). Innan showen snackade jag lite med ett amerikanskt par som båda jobbar inom "finance banking" i San Francisco. "Inte lika häftigt som att vara journalist" kommenterade de sina yrkesval. Sen visade det sig att en av dem jobbade inom biotech-branschen och den andra med tech-bolag. Så helt tråkigt lär det inte vara på jobbet om dagarna. Inte på lönekontot heller. Trevliga var de i alla fall, båda två.

Citatet i rubriken kommer från Paul och utlöste kvällens största jubel på klubben.
Här är ett klipp med Charlie Murphy och Dave Chapelle från The Chappelle Show: