Kajen tar ansvar

Jag har inte tänkt på det så här förut. Men När Elin talar om ansvarskänsla så är det något som känns bekant. Jag har inte funderat på mina egna motiv eller min drivkraft i "slaget om internet" speciellt mycket, och så dyker helt plötsligt ett blogginlägg upp som förklarar. Det handlar om en vilja att fokusera på allt det som är bra med utvecklingen istället för att förfasas över det dåliga. För det dåliga finns där förstås. Det gör det i alla sammahang, i alla branscher. Men enligt mig kan vi aldrig bromsa utvecklingen. Vi kan bara försöka knuffa den några millimeter åt det håll vi tror är bäst. Och det är där ansvarskänslan kommer in. Kanske är det förmätet att tro att det går. Men det är ganska roligt att försöka. Och kanske är det vad Elin också gör, i sitt sammanhang. Försöker styra den stora mänskliga pråmen med de medel som står till buds. Ibland blir det bara lite vattenstänk längs bogen. Men någon gång lyckas vi även få till en ryckning i rodret.