Offline rockar

Jag skrev en grej på min andra blogg som jag tycker kan vara värd att tipsa om även här. Jag citerar slutet på inlägget:

"Jag prenumererar på och läser över 200 bloggar, jag publicerar
information på ett 15-tal olika sociala tjänster på nätet (t.ex.
Youtube, Flickr och Jaiku). Jag driver tre bloggar själv och jag
använder chatt-tjänster av olika slag varje dag. Ändå är mitt sociala
liv vid sidan av nätet rikare än någonsin. Jag träffar fler människor i
verkligheten varje vecka än jag gjorde för bara några år sedan. Det är
nästan så att jag frågar mig själv hur det kan hänga ihop, men för mig
har internet gjort det möjligt.

Vi måste se internet som en förlängning av samhället, inte som en
separat kanal. Ja, vi kommer att stöta på massa problem och oroligheter
även på nätet. Och ja, vi kommer att uppleva de mest fantastiska saker.
Precis som i vanliga samhället alltså. Internet är en del av
verkligheten. Verkligheten är en del av internet. Eller nåt."

Läs hela ”Vem har tid med sociala medier när man ska passa barnen och träna innebandy?”

3 kommentarer

Intressant frågeställning tycker jag. Jag har tid med båda världar. Jag har å andra sidan väldigt mycke tid som bara har mig själv att tänka på och ta hänsyn till. Det passar mig just nu, men det kommer inte alltid att vara så.

Intressant reflektion. Bra inledning på en krönika.
”Vi måste se internet som en förlängning av samhället, inte som en separat kanal. Ja, vi kommer att stöta på massa problem och oroligheter även på nätet. Och ja, vi kommer att uppleva de mest fantastiska saker. Precis som i vanliga samhället alltså. Internet är en del av verkligheten. Verkligheten är en del av internet. Eller nåt.”

Mitt sociala liv har verkligen berikats av både blogg och andra nätcommunitys. Jag vet ärligt talat inte om jag umågs mer med människor IRL nu. Men jag är definitivt bättre på att hålla kontakten med människor och jag har fler nätverk!