Reflexborttagning

Christopher och jag har lagt upp planen för hösten på boxningen. Gäller ju att tagga igång ordentligt från start. Minst två pass i veckan är planen, plus kompletterande pass utanför. Idag körde vi några ronder fri sparring på träningen och målet är att få bort de automatiska reflexer som kommer av att en annan människa slår dig i huvudet. Det naturliga är då att blunda, backa bakåt och föra händerna mot ansiktet. Det sistnämnda är i och för sig en smart strategi, men det gäller att lära sig att öppna ögonen för att se vad den andra gör samt gå framåt istället för bakåt. Då kortar du distansen till motståndaren och blir således slagen med mindre kraft och helst inte alls. Attack blir bästa försvar när du samtidigt som du skyddar dig mot slagen påbörjar en slagserie som motreaktion. Det här vet Therrorese allting om, kanske kan hon ge några tips kring reflexborttagning.

Jag fick dock credd från Christopher idag. Han tyckte garden var tajt. Alltid nåt. Men jag borde ju ha snappat upp något efter att ha tränat boxning till och från i tre år. Precis som han har gjort.
Boxinggloves_2

4 kommentarer

Haha, ja du har så rätt i det där. När jag började sparra blundade jag hela tiden. Det blev omöjligt i längden. Några heta reflextips har jag inte. Det är bara att komma över rädslan. Det är ju helt naturligt att bli skraj när nån ska slå på en….Man vänjer sig när man boxas. Jag får fortfarande stryk för det mesta eftersom jag är enda tjejen på träningen. Men en blåtira eller två har ju ingen dött av 🙂