Svar på min artikel

Alexander Bard och Fredrik Westerlund har nu svarat på den artikel jag skrev hos SVT Opinion tidigare i veckan. Det är ett bra svar som bekräftar att Liberati är en naturlig fortsättning på projekt som maillistan Elit eller uttalanden om "Talent generated content", båda med Alexander Bard som upphovsman. Bard var och är långt framme när det gäller att se och förstå nätets möjligheter. Mycket av det finns samlat i hans bok Nätokraterna från 2004.

Ur debattartikel-svaret från Bard/Westerlund:
"Består Liberati "av en samling elitdebattörer"? Ja, såtillvida
att kärntruppens medlemmar är handplockade för den intelligens,
kompetens och erfarenhet de besitter.

Varför? För att vi tror
att vår organisation, och det sätt vi arbetar på, är ett gott
komplement till traditionell partipolitik och en effektiv väg mot våra
mål.

Kärntruppen kommer att krympa snarare än växa, så
de som liksom Fredrik Wass ser likheter med den representativa makt som
partiväsendet representerar kommer att bli besvikna."

8 kommentarer

Jan Söderqvist var den minst sagt viktiga andra författaren av Nätokraterna. Men Bard har liksom fått cred för att ensam ha skrivit boken. Det är inte sant.

Daniella, du har givetvis rätt. Följer man den länk jag la in till boken så ser man att Jan Söderqvist är medförfattare. Att jag tog med Bards författarskap i det här inlägget var för att visa hans ”nätbakgrund” i första hand. Men du kanske har rätt i att jag borde pekat ut även Söderqvist, även om han inte har något med mitt inlägg att göra.
Båda är författare till boken, precis som flera personer kan vara grundare till ett företag.

Bison – jag läser din blog då och då och det mesta du skriver brukar jag se som ganska visionslöst, ickekritisk och utan något större allmänintresse.
Till min glädje kan jag denna gång konstatera något annat. Du har för en gångs skull gjort en analys som både är rätt och intressant. Libertas är debattartikelpolitik in absurdum som varken är eller har som ambition att vara förankrad bland befolkningen.
Ett gäng med kändisartister och liberala pr-konsulter kan utan problem nå fram till debattredaktörers intresse, men knappast till diskussionerna vid Svenssons frukostbord.
På dom bara Bison.

Haha, det var en rolig felskrivning. Självklart menade jag Liberati och inget annat. På mig bara

På dig? Well – det var mer att påpeka att det höll på att bli riktigt stolligt där ett tag. Jag är själv avvaktande kritisk mot Liberati (läs på min blogg) men däremot håller jag inte med dig om Bisons bloggande som ointressant: handlar snarare om vad man är intresserad av.