Johan Rheborg om fildelning, artistuppropet och Spotify

"Jag skulle aldrig skriva under den där bittra artikeln i DN. Däremot
skulle jag inte ha några problem med att skriva under ett avtal med Spotify.
Tänk er själva. Finns det egentligen någon anledning att ha filerna på
sin egen hårddisk om internet blir ännu mer tillgängligt än vad det är
idag? Deras affärsidé måste ju även fungera med video. Väl? Kan inte
Per Gessle lägga sin tid och sina pengar på utveckling av streaming
istället för att gnälla i DN. Jag tror han skulle vinna mer på det
faktiskt. Även jag skulle nog göra det."

Läs resten av inlägget på Johan Rheborgs blogg. Just nu är inlägget inte tillgängligt (jag läste det i min RSS-läsare, men hittade inte inlägget sedan)

10 kommentarer

Spotify är överreklamerat och ger urkass ljudkvalitet, som gör det onjutbart att lyssna.
Att spela in en ljudström från orginal mp3-wma-real audio-stream, där 90-99% av orginaljudet tagits bort, och sedan spela in det med en teknik där ytterligare 90-99% av orginalet tas bort, låter katastrof. Och förlagan till själva streamingen brukar också vara en ljudfil där 90-99% av orginalet tagits bort.
Så vid minst tre tillfällen skalar man bort 90-99& av ljudets orginalinformation. Puuh, det blir inte mycket information kvar.
Spotify fungerar bara med de radiostationer som skickar med s.k metatags i ljudströmmen, annars vet inte Spotify vad låtarna heter. En del radiostationer skickar aldrig med några metatags, så då fungerar inte heller Spotify.

Hej killen
Ville bara kommentera att det kul att du läser min blogg och påminna om att ansökningstiden till nästa hösts mission går ut idag.
//Krigsprinsessan

Tycker att Rheborg är klockren. Är själv Spotifyfrälst och använder tjänsten ständigt.
IPRED-lagen kommer säkert att klubbas igenom, inte minst beroende på att vi under den förra regeringen faktiskt redan godkände lagen inom EU:s ramar.
IPRED känns nu mer och mer som en lagstiftning mot osedlig telegrafi, eller eldrivna skrivmaskiner. När den väl är på plats kommer den mer eller mindre att vara irrelevant, eller iaf vara på god väg att bli det.

Fokuseringen på musik är en aning obsolet. – Idag laddar folk mest hem filmer och framförallt TV-serier istället.
Fördelen med streaming är också en aning överdriven – Jag tror att folk i allmänhet vill ta sin musik (och video) med sig – i sådana små behändiga multimedia spelare – lyssna på musik – eller kolla på en film – eller en TV-serie när man sitter på bussen – på tåget eller i ett flygplan – väntar i ett väntroom – etc
http://brilliant-allehanda.blogspot.com/2008/11/tillt-all-fildelning-utan-ekonomisk.html (Tillåt all fildelning utan ekonomisk vinning nu!)