Giana get ready

Idag har jag och Johanna gjort två saker på jobbet. Först lyssnade vi på gamla Ace of Base-låtar och försökte lista ut vad det är med deras musik som är så konstigt. Den är… infantil… på ett smart sätt. Sedan berättade Johanna hur hon och D spelat det gamla Commodore 64-spelet Giana Sisters i helgen, vilket förstås inspirerade oss att börja leta upp gamla datorspels-låtar. Inget går dock upp mot ledmotivet till just Giana Sisters. Bästa låten är i underjorden på bana fyra när man närmar sig bossen. När jag var liten spelade jag Giana Sisters tusentals gånger. Jag använde det ibland som terapi för att rensa hjärnan. Jag satte mig och varvade hela spelat (32 banor), vilket tog en halvtimme ungefär. Sen var man nollställd

Uppdatering: Daniel berättar mer om Giana Sisters och Commodore 64 (som tydligen såldes i tolv år!) samt ställer frågan varför namnet Giana stavades med två n i introt till spelet medan det bara var ett n i alla övriga sammahang. Vet du varför?

1 kommentar