”Att vi inte har kommit längre”

Not another planning blog angående en artikel om "tjejbloggare" och feminism i DN (finns tyvärr ej publicerad på nätet, vilket är synd eftersom artiklar om bloggare brukar vara effektiva länkbeten):

Frilansaren Timothy Hebb som
har skrivit artikeln, har under det senaste halvåret sökt mig ett antal
gånger för att han ville skriva den här artikeln. Olika tidningar har
varit på tal, första gången var det Elle.
Jag har vid varje tillfälle tackat nej. Vinkeln på artikeln,
"tjejbloggar", kändes förlegad och helt fel för mig. Min blogg är en
professionell blogg om kommunikation. Att jag skriver om
jämställdhetsfrågor ibland gör mig inte till en "tjejbloggare"

Läs med fördel Ninas inlägg om varför hon inte vill bli ihopbuntad med Hanna Fridén och Annika Marklund. Och läs även den efterföljande diskussionen i kommentarerna till inlägget. En diskussion som bara genom sin existens visar på att något är skevt mellan kvinnor och män, oavsett vad signaturen "oxå journalist" tror.

1 kommentar