Inte så tokigt

Det har varit en perfekt helg. Så perfekt den nu kan bli trots att kompisarna åkte hem i måndags. Äntligen fick vi soldyrkande svenskar i SF känna lite riktigt kalifornisk sol och värme. Hett hela dagarna och även på kvällarna. Det är soligt väldigt ofta i vanliga fall också, men värmen håller sällan i sig in på kvällarna, och i början av veckan var det till och med lite småkyligt mitt på dagen. Ja ja, jag ska inte klaga förstås. Hörde att det varit minusgrader i Stockholm igen. Även om bilderna från Vittangi där Daniel och Johanna huserade i helgen, såg ganska soliga ut de också.

Nåja. En bra helg som sagt. I fredags var jag ute på Stanford hela dagen (bild). Sedan tog jag, Kerstin och Ellen tåget hem till stan igen och genomförde en liten after work på uteserveringen till Calzone's (på Columbus Avenue). Första gången på länge som det gick att sitta ute på kvällen, och infravärmen hjälpte förstås till. Lördagen var perfekt med 5 timmars ensamstrosande i Pacific Heights (bild nedan) och downtown följt av en tur till gymmet och biobesök på kvällen.

Sin-nombreSin Nombre borde ni se. Den handlar om mexikansk gängkultur och flykten över gränsen till USA, allt berättat genom en klassisk "omöjlig" kärlekshistoria. Men bra som sagt. Extremt våldsam på det där gängvåldsaktiga sättet…

Idag blev det skvallerbrunchHoney Honey med Ebba. Senare takeaway-mysmiddag med Kerstin på vårt soldäck här på Telegraph Hill. Solen var varm och röd. Ikväll har jag knäckt lite svensk tv på nätet. Alla kanaler är duktiga på att lägga upp grejer på webben utom TV4 som inte vill visa sig för mig som surfar från USA. Internet är globalt och jada jada, men den utläggningen orkar jag inte göra just nu.

Imorgon bitti väntar provkörning av en elbil och jag ska äntligen få träffa vår copy editor Frank som i vanliga fall huserar i New York. Det är bland annat han som sett till att jag inte gjort bort mig totalt när jag publicerat artiklar och blogginlägg på Greentech Medias sajt. Som det här till exempel. 

Det finns såklart smolk i bägren. Jag skulle vilja säga vettiga saker om mycket av det som debatteras hemma i Sverige. Pirate Bay-domen till exempel. Jag har ju skrivit en och annan artikel i ämnet tidigare. Samtidigt saknas inte direkt personer som tycker som jag. Kanske är det mest för att ha en tidsstämpel som jag vill skriva om det. Att i efterhand kunna säga att jag var där och jag var med. En känsla som är allt mer avlägsen nuförtiden.

Man förstår varför det heter Pacific Heights
Hörnet Fillmore/Broadway i Pacific Heights under min promenad.