Mikrobloggar skapar mobila samhällen

Mikrobloggar och ständig tillgång till internet skapar minisamhällen i rörelse. Jeff Jarvis på Buzzmachine berättar om hur han fick kontakt med andra passagerare genom Twitter när han satt fast på ett tåg. Resultatet av kontakten blev en gratis skjuts hem i bil, en intressant diskussion och dessutom ett affärssamarbete.
Läs mer
.

"I’ve been trying to push for sometime the idea that Twitter and internet connectivity will bring us societies on airplanes. So it happened on a train."

Train-mobile-phone 

Bild: wetwebwork, under CC-licens.

1 kommentar

intressant att det elektroniska kommunikationen får sådana användningsområden för personer i ens närhet. Tidigare har det ju den främsta fördelen varit att man kunnat kommunicera enkelt och billigt med personer långt borta…
Annars hade han ju kunnat fråga sig fram på tåget om det var någon som kunde erbjuda skjuts…
http://www.bissniss.se