Kategorier
Bloggen

Hagman igen

Malin påminde mig om boken Att komma hem ska vara en schlager av Per Hagman i ett mail och jag minns det här inlägget jag skrev efter att ha läst den. Jag tror jag måste läsa om boken nu. Den känns kanske ännu mer aktuell nu än tidigare.

Äh, va sjutton, jag klipper in samma citat direkt så slipper du klicka:

"Men precis som tillfället gör tjuven gör tillfället människan. Jag
vill alltid ställa mig in för att jag vill att alla ska tycka om mig.
Nicka överdrivet igenkännande åt en Mohamed Mounir-schlager, hålla med
en söt bostadsrättsfeminist om att porr är förkastligt, lyssna
intresserat när en nazist förklarar sin definition av vit makt. Eller
beundra ett själsligt jättefetto som trycker i sig ännu ett dussin
själsliga jätteburgare och mellan tuggorna hävdar att jätteburgare är
det mest hälsosamma som finns.

Hållningslöshet och aningslöshet behöver inte vara ryggradslöshet;
underlägsenhet, artighet och inställsamhet behöver inte vara
destruktivt. Jag tror endast människor med exakt identiska KRAV-märkta
värderingar och konstruerade personligheter hävdar sådant.

Det är alltid trevligast att vara trevlig, människor blir trevligast om
man är trevlig. Trevlighet har förvandlats till västvärldens mest
underskattade egenskap."

Ur Att komma hem ska vara en schlager av Per Hagman.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.