Maffigt

Okej, så jag har varit i New York sedan i torsdags. Sedan igår bor jag hos Anu och Trevor i Brooklyn. Mycket fin lägenhet. Eget rum har jag fått till och med. Har varit runt och kollat en del på massa grejer. Det är maffigt, det går inte att förneka. Skulle aldrig vilja bo här dock. För mycket folk. Missförstå mig rätt, jag är ju en urban människa. Jag funderar allvarligt på saker som att jag borde flytta från kajen närmare city i Stockholm eftersom jag aldrig "använder" vattnet vid huset eller Årstaskogen lite längre bort. Jag trivs under kulvertar och betongfundament, och finaste platsen i Stockholm är ju under St Eriksbron. Det vet alla. Men New York. Nja. Och jag känner ju att jag trots allt har en del andra amerikanska städer att jämföra med. Till skillnad från många andra svenskar så har mina USA-upplevelser börjat på hela andra platser. New York kom inte som en försmak av Amerika under en långweekend, utan istället i slutet på ett halvår i landet.

Men maffigt, det är det förstås.

Idag var vi på studiebesök på Fortune Magazine, träffade deras bildredaktör, teknikredaktör samt kolumnisten Alan Sloan – legend. Senare var vi på börsinfo-jätten Bloomberg och härjade runt ett tag. 700 journalister jobbar där. Men som jag skrev på Facebook idag: Jag fattar att man tjänar pengar om man jobbar på Bloomberg, men jag gillar inte mekanisk journalistik.

Tyvärr har jag varken bluetooth i min dator eller en lämplig kabel, så bilder får komma senare.