Flaggan i topp, och vad är grejen med Clean Coal egentligen?

Jag vet inte vem som myntade uttrycket Man ska sluta på topp. Men kanske ligger det något i det. Min tid som Injo fellowGreentech Media är över. Och jag slutar delvis där jag började. För under den senaste veckan har resultatet av mitt allra första uppdrag publicerats på sajten. När jag anlände till kontoret på Sacramento Street i San Francisco i början av mars fick jag direkt ett kort uppdrag. Men jag fick också ett lite längre jobb. Jag skulle gräva ner mig i kolförbränningens underbara värld, ett uppdrag att jobba med parallellt under en längre tid. Och det blev både mitt första och sista jobb hos Greentech Media. Däremellan hann jag med mängder av artiklar, webb-tv-inslag och blogginlägg. Arbetsnamnet på knäcket var "The War and Piece of Carbon Capture and Sequestration".

Just nu forskar man över hela världen kring hur man kan minska koldioxidutsläppens påverkan på miljön genom att på olika sätt utvinna och förvara koldioxid. Det finns massa olika sätt att göra detta på, och jag går igenom de flesta i min artikel. Självklart finns även en politisk och moralisk debatt om huruvida det är vettigt att förlänga användningen av fossila bränslen istället för att satsa forskningspengarna på förnyelsebar energi. Även dessa perspektiv lyfts i delar av artikeln. Lite off topic för bisonblog, men för den som är intresserad, here it goes:

Carbon Capture: Possible Solutions

Vattenfall-ccs How do you combat a necessary evil on a budget? That's the dilemma
with carbon capture. Scientists, policy makers and energy companies all
agree that carbon dioxide from coal burning plants needs to be kept out
of the atmosphere. The problem is how to do it without running up
expenses that will make China, India, the United States and even Europe
retreat behind years of prototype trials.

Thus far, carbon capture and sequestration (CCS) has been concerned
with research and very little about actually putting the technology to
real use. Below we look at some of the issues and possible solutions.

Carbon Capture: Possible Solutions, Pt. I
Carbon Capture: Possible Solutions, Pt. II – Carbon Economics
Carbon Capture: Possible Solutions, Pt. III – New Ideas in Carbon Capture
Carbon Capture: Possible Solutions, Pt. IV – Carbon Policies