Jag växte upp till den här låten

Du som följer Kajen vet att jag tidigare skrivit om min coverhjälte Will Shaw. Han sjunger in covers på bland annat Dream Theater-låtar.

Dream Theater är gruppen jag fick min musikaliska uppväxt tillsammans med, och det kan man tycka vad man vill om så här i efterhand. Men det var så det gick till.
Sedan fyra månader tillbaka jobbar Will Shaw på ett hobbyprojekt tillsammans med ett gäng andra musiker som han träffat via nätet. Tillsammans gör de en cover på en av Dream Theaters mest kända låtar – Metropolis Part I.

Äntligen är resultatet klart. Och inte nog med att killarna gör ett väldigt bra jobb (de är i princip bättre än originalgruppen), de har även gjort en fin video där vi kan se vem som gör vad under låten. Notera även de bildmässiga "dubbelpåläggen" under körpartierna. Rätt bild till rätt person liksom. Titta och njut.