Bison Trackback 2009: Julia Skott

"…att ha jobbat upp något slags personligt varumärke utan att ha tänkt på det, genom att göra det jag tycker om och brinner för"

Julia-skott
Julia Skott skriver om media och journalistik på Same Same But Different, om populärkultur på Weird Science, och om teknik och prylar på Lilla gumman. Hon har jobbat på TV4 Nyheterna och är nyrekryterad läsarredaktör på Aftonbladet.

Nämn en viktig händelse i din bransch under 2009 som vi kommer att minnas även i framtiden?

Det jag tror folk i mediebranschen kommer minnas från 2009 är kanske inte en händelse, men all panik om "vart är vi på väg" och "läsplattor oj hjälp" och självklart nedläggningar och omstruktureringar.

Vad var det viktigaste som hände dig personligen 2009?
Det viktigaste som hände mig på karriärplanet är nog att ha fått jobbet som läsarredaktör på Aftonbladet – men också ett gäng saker som ledde dit och kom runt omkring, som att få skriva för Same Same But Different, Weird Science och Lilla Gumman. Att ha jobbat upp något slags personligt varumärke utan att ha tänkt på det, genom att göra det jag tycker om och brinner för, vilket jag tror är det sätt som funkar bäst.

Hur skulle du beskriva utvecklingen just nu?

Jag tror jag kan sammanfatta utvecklingen just nu med bara ett ord: Ovisshet – på gott och ont.