Bison Trackback 2009: Saom, Älskade Dumburk

"On-demandtittandet fick äntligen en generös och användarvänlig plattform"

Saom
Jag frågar några bra människor om deras upplevelse av 2009. Vad var viktigast och vad kommer vi att minnas även i framtiden?
"Saom" jobbar inom media och bloggar om TV. Hon är än så länge hemlig för sina läsare, men antagligen inte speciellt okänd i branschen. Sedan flera år driver hon bloggen Älskade Dumburk där minnesvärda klipp från historien blandas med träffsäkra inlägg om tv-utbudet idag och imorgon.

Nämn en viktig händelse i din bransch under 2009 som folk kommer att minnas även i framtiden?
– Om man med “branschen” menar journalistiken i stort är det nog helt krasst lågkonjunkturen man kommer att se när man tittar i backspegeln. Vad gäller tv-världen så kommer jag nog mest att minnas SVTPlay och dess efterföljare. On-demandtittandet fick äntligen en generös och användarvänlig plattform, och slog igenom på allvar. Dessutom exploderade våra försök att hitta nya former för social mediekommunikation, och även vår benägenhet att utveckla och förankra de gamla.

Vad var det viktigaste som hände dig personligen 2009?

– Jag bytte jobb. Jag gick från daglig produktion i ett av Sveriges största medieföretag till att hamna mer bakom kulisserna där framtidens journalistik skapas. Otroligt spännande och nyttigt.


Hur skulle du beskriva utvecklingen just nu?

– Självständighet ska kombineras med gemenskap – Vi vill konsumera medier när vi vill och hur vi vill, men definitivt tillsammans med andra.

1 kommentar