Bison Trackback 2009: Pelle Sten, Svd

"Det gradvisa öppnandet mot omvärlden"

Pelle sten
Jag frågar några bra människor om deras upplevelse av 2009. Vad var viktigast och vad kommer vi att minnas även i framtiden? Pelle Sten är utvecklingsredaktör på Svd.se och har tidigare jobbat på Aftonbladet och Expressen.

Nämn en viktig händelse i din bransch under 2009 som folk kommer att minnas även i framtiden?
Det gradvisa öppnandet mot omvärlden. Både genom API:ernas intåg men även den mentala omställningen via bland annat redaktionella bloggar och öppna gräv. Dessutom lägger jag till det tydliga fokuset på att hitta och vidareutveckla nya affärsmodeller på nätet.

Vad var det viktigaste som hände dig personligen 2009?
Helt klart mötet med alla människor på SSWC. Men dessutom flytten till Liljeholmskajen och att jag lyckades göra mig av med så mycket gammalt bråte inför flytten. Dessutom är jag stolt både över att jag lyckades genomföra första säsongen av Vi bygger internet (och att jag tack vare den lyckades kvala in i Mindparks sammanfattning av 00-talet och att Dagens Spotifylista överlevde året.

Hur skulle du beskriva utvecklingen just nu?

Iterativ.