Bison Trackback 2009: Sofia Mirjamsdotter

"De som kan lyssna på gerillan och införa demokrati i organisationen blir vinnarna år 2010"

Sofia-mirjamsdotter
Foto: Pelle Sten.

Jag frågar några bra människor om deras upplevelse av 2009. Vad var viktigast och vad kommer vi att minnas även i framtiden? Sofia Mirjamsdotter är frilans och föreläsare. Hon bloggar också på Same Same but Different där hon skriver om medier, och på Bloggvärldsbloggen där hon skriver om bloggvärlden.

Nämn en viktig händelse i din bransch under 2009 som vi kommer att minnas även i framtiden?
– Jag tror att man kommer att minnas och diskutera Aftonbladet och dess hantering av Sverigedemokraterna och länge framöver analysera bladets inverkan på kommande valresultat. Tror också att artikeln om organstölder i Israel kan komma att bli ihågkommen.

– Sen tycker jag att mediernas uppslutning kring Dawit Isaak är intressant och kan komma att förändra hanteringen av liknande kampanjer i framtiden.

Vad var det viktigaste som hände dig personligen 2009?
– För mig personligen – att jag sagt upp mig från jobbet för att vara frilans och föreläsare på heltid.

Hur skulle du sammanfatta utvecklingen just nu?
– De traditionella medierna har identitetskris och agerar i något som liknar panik, likt en diktator vars högkvarter stormas av gerillasoldater. De som kan lyssna på gerillan och införa demokrati i organisationen blir vinnarna år 2010.

1 kommentar

I wanted to create you that bit of remark just to thank you once again with your stunning views you’ve documented in this article. This has been shockingly generous with people like you to grant extensively precisely what a number of people would’ve made available for an electronic book to help make some bucks on their own, and in particular considering that you might have done it if you wanted. These tricks likewise worked to provide a good way to fully grasp most people have similar eagerness like my very own to know very much more with regard to this condition. I believe there are numerous more fun periods up front for many who start reading your website.