Bison Trackback 2009: Olle Lidbom

"Det alla kommer prata om och i framtiden referera till är lågkonjunkturen"

Olle-lidbom
Jag frågar några bra människor om deras upplevelse av 2009. Vad var viktigast och vad kommer vi att minnas även i framtiden? Olle Lidbom är skribent och mediekonsult i egna bolaget Glypting. Han skriver åt bland annat Café, Dagens Industri och Expressen Kultur och har bloggat om medier på Vassa Eggen sedan 2004.

Nämn en viktig händelse i din bransch under 2009 som folk kommer att minnas även i framtiden?
Facebooks, SVT Plays och Spotifys mainstreamifiering i all ära, men det alla kommer prata om och i framtiden referera till är lågkonjunkturen. Annonsomsättningen kraschlandade. Det drabbade alla medieslag, alla individer på alla nivåer och i en ännu oöverskådlig omfattning.

Vad var det viktigaste som hände dig personligen 2009?
Jag fick en dotter. Tronföljden är säkrad!

Hur skulle du beskriva utvecklingen just nu?
Kreativ förstörelse.