Jag outar mitt missbruk

Hej, jag heter Fredrik och jag är flödes-missbrukare. Det har gått överstyr. Jag vet inte hur jag ska hantera mitt missbruk. Jag bara lägger till och lägger till, men jag tar aldrig bort några flöden. Och samma sak verkar jag lida av på Twitter, Facebook och andra ställen. Jag lägger till prenumerationer, addar friends och followers så det står härliga till.

Jag vill inte missa något. Kanske sitter den där rörmokaren från Rättvik på extremt djupa sanningar om tillvaron, dessutom presenterade i ett kompakt och digitalt format. Bäst att adda tillbaka så jag inte tappar bort något viktigt. Och alla pratar ju om den där obskyra tech-bloggen som en multitasking-artist från Palo Alto driver. Kanske är det där jag kommer att få reda på det senaste först av alla, eller förstå vad som är gammalt, innan det ens blivit nytt?

Använd funktionen trends i Google Reader säger någon. Följ bara de som verkligen sticker ut ur bruset säger en annan.

Jag vet inte, men jag tror att jag måste få hjälp. Det här går inte längre. Och jag tror det är en mänsklig algoritm som behövs. Jag vill att du hjälper mig att göra ett urval, att processa flödet och ge mig godbitarna. Som skröplig bloggamling är det väl ändå inte för mycket begärt?

Vilka är de fem viktigaste bloggarna i ditt flöde? Vilka återvänder du alltid till, oavsett hur många olästa inlägg du har i readern? Vilka bloggar besöker du till och med på riktigt, och lämnar därmed RSS-läsarens likformade kontext? Jag behöver din hjälp, och jag behöver den nu. Innan det är för sent.

Hejdå från Fredrik, en flödesmissbrukare bland andra.

"From your 522 subscriptions, over the last 30 days you read 1,540 items, 
Since January 16, 2006 you have read a total of 64,726 items."

  Fredrik-almedalen

10 kommentarer

From your 200 subscriptions, over the last 30 days you read 1,529 items, clicked 122 items, starred 0 items, shared 3 items, and emailed 2 items.
Since October 9, 2005 you have read a total of 86,889 items.

From your 329 subscriptions, over the last 30 days you read 2,210 items, clicked 267 items, starred 5 items, shared 10 items, and emailed 0 items.
Since October 8, 2005 you have read a total of 58,696 items

skit i dina rss flöden och klicka på read all….gå direkt till Explore i google reader och du har ett oändligt antal flöden som du kan läsa hur mycket eller litet du vill och du störs inte av ditt missbruk…kolla in Recomended kanske bara i den engelska varianten….

Kanske detta är något för dig? Jag har inte testat själv.
”Your current feed reader is full of unread items. You’re hesitant to subscribe to any more feeds because you can’t keep up with your existing subs. Maybe you’ve even abandoned feeds altogether.
Fever takes the temperature of your slice of the web and shows you what’s hot.”
http://feedafever.com/

Jag har börjat hantera mina flöden i chatklient istället. Notifix. Jag läser inte allt, missar en hel del, men det stressar mig heller inte. Precis som det inte stressar mig att jag inte läser allt på Twitter.

Har inga bra svar på dina frågor. Men det påminner mig om tiden då jag fåfängt irrade runt i Stockholms nattvärld. Dag ut och dag in, som det stora kattdjurets långa nattliga rundor för att upprätthålla sitt revir. Var jag än befann mig fick jag känslan av att jag missat nattens höjdpunkt, det som skulle uppdagas i samtalen dagen efter. Var jag på Stureplan kröp en känsla fram som sa mig att det var i Kungsan det hände. Och när jag väl tagit mig dit, blev det fullkomligt klart att det var på söders klubbar det intressanta utspelade sig. Och så vidare. Ständigt på jakt. På vad? Lyckan? Information? Koll? Kickar? Eller var det bara ett fåfängt spanande efter mening i en tom tillvaro. Det var ett bra tag sen nu. Nu är reviret mindre och lättare att överblicka. Jag behöver inte veta allt. Det viktiga kommer till mig ändå. På något outgrundligt sätt.