Öppen data

För ett tag sedan skrev jag ett reportage om öppen data-rörelsen och konferensen Codemocracy till Internetworld. Nu finns artiklarna publicerade på Internetworld.se. 

Jag intervjuande bland annat Peter Krantz som driver opengov.se, Jonas Lejon som bygger tjänster på öppen data och Martin Svalin som var en av arrangörerna bakom Codemocracy.

Oppen-data

Den 13-14 november kommer för övrigt Mathias Ekman och Martin Svalin från Modul 1 att anordna eHälsa 2010, ett event som fortsätter den inslagna vägen med att samla utvecklare och designers för att under 24 timmar bygga ett gäng nya tjänster, den här gången med fokus på hälsa.

Från beskrivningen:

"Vill du vara med på ett inspirerande dygn och skapa spännande etjänster kopplade till eHälsa? Modul 1 arrangerar den 13-14 november eHälsa 2010. Vi vill ge engagerade utvecklare, interaktionsdesigners och andra intresserade möjligheten att på 24 timmar koda för hälsan, dvs visa på hur man kan omsätta idéer runt e-hälsa i praktiken. "