Facebook eller livet

"Jag drömmer om en webb som tillgodoser behoven hos en människa som inte längre finns. En privatperson, en människa som är ett mysterium för omvärlden och – viktigare ändå – för sig själv. Människan som mysterium: det är en idé om individen som förvisso förändras, kanske redan har förändrats. För jag inser att jag på den punkten är överens med Zuckerberg: jaguppfattningar förändras."

Författaren Zadie Smith var med i Facebook i två månader. Sedan gick hon ur. Hon har även sett filmen The Social Network. Igår publicerade DN.se hennes artikel om Facebook och vad tjänsten gör med oss människor. Måsteläsning. Måste säger jag.

Även om jag inte håller med om alla hennes slutsatser är frågeställningarna extremt intressanta.

DN.se: Generation Facebook förtjänar något bättre.