Googledemokrati?

Igår avslöjades vem som ligger bakom den sd-kritiska sajten Sverigedemokraterna.de. Samtidigt berättade Nikke Lindqvist hur han och grundaren Pontus Löf arbetade aktivt med SEO för att hamna högst på Google vid en sökning på termen Sverigedemokraterna. Idag bloggar jag på DN.se/pawebben om hur det gick till.

"Hela historien är ett exempel på ett udda sätt att driva opinion, samtidigt som vi måste ställa oss frågan hur den demokratiska processen påverkas av de tekniska framstegen. Är det okej att partier knuffas bort ur sökresultatet genom aktiv sökmotoroptimering från motståndarna? Hade reaktionerna varit likadana om det var Moderaterna som lyckats få deras egen sajt att hamna högst på Google vid en sökning på Socialdemokraterna?"

Ur inlägget Så blev Sverigedemokraterna slagna på Google.

Nikke och Pontus

1 kommentar