Ich war ein Berliner

Tage Ögren i all sin prakt. Det kan vara så att han är den coolaste ungen i Berlin just nu. Det kändes i alla fall så när vi hälsade på i helgen. Vi gjorde det man ska, gick på marknader, brunchade, dinerade, drack glögg och ”Russian kakao”. Till och med Döner Kebab hann vi med, samt även lite söndagsmyssurf med Johanna, som på den gamla goda tiden i Blustret, eller på Lori’s Diner i San Francisco för den delen.

Glöggorgie på innergården hos Svenska Kyrkan i Berlin (eller svenskminglet, som jag brukar säga)
Johanna, Daniel och Tage på julmarknaden vid innergården hos Svenska kyrkan i Berlin. Värsta svenskminglet.

Ett annat intressant inslag var restauranggästen som beslutade sig för att svimma på Johanna. Vi tänkte allihopa ”nu dör han”. Men han vaknade och hans tyska fru sa nåt i stil med ”är det örat igen”. Och vi bara ”ehh… han var helt likblek och redo att lämna in”. Två minuter senare satt han vid sitt bord och allt var som vanligt. Allt detta ägde rum på Transit i Friedrichshain. Bra ställe för övrigt, med föredömligt enkel checkbox-meny.

HDR i Berlin
Hela gänget på Alexanderplatz.
Johanna visar upp sina barnvagnsskills medelst benspark.