Middle trash

Vin serru

White trash of the day är en lite rolig blogg som pekar ut klassmarkörer på ett ibland träffsäkert sätt, ungefär som Stuff white people do, fast med klassfokus.

Speciellt fastnade jag vid inlägget om Whiskeysamlaren. Men om den överdrivna whiskeysamlaren är ett white trash-fenomen skulle jag säga att vinnörden är dess kollega i medelklassland. Den överdrivet cigarrintresserade hamnar någonstans mittemellan.

Hur som funderar jag ofta på alla de där ramarna som folk verkar gilla att sätta upp kring sig själva och sina liv. ”Jag är en sån som..” eller kanske framförallt ”Jag vill att andra ser mig som en sån som…”.

Solsidan är en detaljstudie i fenomenet även om säsong 2 har mer likheter med Stefan och Krister än Percy Tårar.

Tänk att inte behöva fejka vinkoll eller tv-förakt. Vilken grej.