Monarkreceptet

Världen har tydligen inte fått nog av vita medelklassmän som tycker till om världens tillstånd. Därför kände jag ett sug efter att tycka till om kungens intervju igår, och dessutom göra en liten webb-spinoff på det hela. Inlägget finns på På Webben-bloggen på DN.se.

Det hävdas ofta att ”folket i stugorna” älskar monarkin och står bakom sin kungafamilj i alla väder, till skillnad från debattörer och tyckare i storstan. I en modern monarki sträcker hovet ut en hand utanför TT- och hovreportrarnas räckvidd för att bygga starka band med deras största fans – folket. I en modern monarki släpper man taget om de stängda dörrarna och bjuder in allmänheten ännu mer, både på nätet och i verkligheten (naturligtvis med respekt för att även kungafamiljen är människor som förtjänar ett privatliv). I en modern demokrati skapas direktkanaler med kommunikation åt båda hållen mellan kungafamiljen och dess intressenter.

Ur inlägget Receptet på en modern demokrati.

För övrigt har jag nog aldrig sett någon ljuga så uppenbart som kungen gör under gårdagens TT-intervju. Det vrider sig i hela kroppen när jag ser klippet och jag famlar efter närmsta skämskudde.

2 kommentarer

”För övrigt har jag nog aldrig sett någon ljuga så uppenbart som kungen gör under gårdagens TT-intervju.”

Jo… – Fredrik – men det gör ju alla i de övre samhällsskikten.

”Säg mig vem Du umgås med – och jag skall säga Dig vem Du är !”

Var det nödvändigt med ett rasistiskt instick där? Du är vänster förstås, såna anser sig ha rätt att öppet vara rasister.