Tänk om

Jag visste att tanken skulle komma förr eller senare. Jag sa till och med till mina vänner att de skulle hindra mig om jag någonsin sa att jag ville göra det igen. ”Kom ihåg den här känslan Fredrik, kom ihåg det när minnen blir diffusa och bara det intressanta och spännande blir kvar”.

Ändå låg jag och vred mig igår natt. Jag kunde inte sova. Timmarna gick. När det ljusnade vid fyratiden låg jag fortfarande klarvaken, mest på grund av för många dagar med sovmorgon och för sena kväller med ingenting alls.

Jag började tänka de förbjudna tankarna. Tänk om. Tänk om det gick att göra annorlunda, med andra människor i andra roller? Tänk om.

Jag började måla upp ett scenario med nya beståndsdelar men samma jag. Ett jag som helt plötsligt skulle framstå som erfaren och rutinerad. En ny roll. Men ändå samma. Tänk om.

Not so hard on the inside