Kategorier
Bloggen

Inget nytt under solen

”Julen är matmissbrukarens mardröm. Oavsett överätare eller anorektiker blir decembers påtryckande överflöd en ännu mer svårforcerad tillvaro än vanligt. Normalitetens gränser blir både tydligare, men också svårare att passa in i. Äta av allt, men inte överdrivet mycket. Unna sig, men inte tappa kontrollen. Vara livsbejakande hungrig och sötsakspassionerad, men fortsatt smal. Käftsmällen för oss alla kommer i januari. Då byts löpsedlar om bästa julmaten ut mot dieter som funkar och reklamen för lussebullar ersätts med bantningspreparat och gymkort. Ingen njuter sig genom december ostraffat.”

Läs Dietmässig dubbelmoral av Elin Grelsson i Göteborgsposten.

Och även Sockerskatt och fetma av Julia Skott.

Och som vanligt kan det vara fint att ta en titt på Ibland väljer jag fel, men det är okej.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.